Въвеждат за търговия Домокат АД при цена три лева за акция

514
Въвеждат за търговия Домокат АД при цена три лева за акция

Цената на въвеждане на Домокат АД за търговия на Българска фондова борса ще бъде три лева за акция, пише в Резюмето на проспекта за допускане до търговия. Както Profit.bg вече писа, сключването на сделки по позицията е възможно още този четвъртък. За инвестиционен консултанти и правен консултант, обслужващ емисията на Домокат АД, е избран ИП Капман АД.

Капиталът на компанията е 1.69 млн. лв., разпределени в същия брой акции с номинална и емисионна цена от 1 лв. Присвоеният борсов код на дружеството е DOMOKAT.

Нетната печалба на компанията за 2006 г. възлиза на 20 хил. лв., спрямо 31 хил. лв. за година по-рано.

За първите девет месеца на 2007 г. общите приходи на дружеството са 911 хил. лв., като се повишават от 529 хил. лв. за предходната година. Нетната печалба е 12 хил. лв., или с 2 хил. лв. повече от сравнимия период на 2006 г.

Домокат АД е с предмет на дейност: покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, отдаване под наем на недвижими имоти и принадлежащите към тях технически съоръжения за жилищни, търговски или административни нужди, предоставяне на всякакъв вид услуги, свързани с поддръжката и техническото обслужване на недвижими имоти и всякаква друга незабранена от закона стопанска дейност.

Основният проект, върху който работи компанията, е жилищен комплекс “Панорама”, който представлява луксозен жилищен комплекс от затворен тип в кв. Драгалевци, местност “Драгалевци – разширение север”, квартал 96 ”б”.

Проектът предвижда изграждането на шест жилищни сгради. Всяка сграда е на четири етажа, 14-18 апартамента във всяка, с квадратура на апартаментите от 90 до 190 кв. м.

Към момента е готов проектът на пет от сградите. Съществува опция и за извършване на довършителни работи в апартаментите по желание на купувачите. Има възможност и за закупуване на подземни паркоместа, които са с топла връзка към всяка сграда, се споменава още в документа.

Основен акционер в дружеството по последни данни е Домокат А.Е. с 99.716%, докато Христо Мурутис има 0.284 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg