Цената на въвеждане на Домокат АД за търговия на Българска фондова борса ще бъде три лева за акция, пише в Резюмето на проспекта за допускане до търговия. Както Profit.bg вече писа, сключването на сделки по позицията е възможно още този четвъртък. За инвестиционен консултанти и правен консултант, обслужващ емисията на Домокат АД, е избран ИП Капман АД.

Капиталът на компанията е 1.69 млн. лв., разпределени в същия брой акции с номинална и емисионна цена от 1 лв. Присвоеният борсов код на дружеството е DOMOKAT.

Нетната печалба на компанията за 2006 г. възлиза на 20 хил. лв., спрямо 31 хил. лв. за година по-рано.

За първите девет месеца на 2007 г. общите приходи на дружеството са 911 хил. лв., като се повишават от 529 хил. лв. за предходната година. Нетната печалба е 12 хил. лв., или с 2 хил. лв. повече от сравнимия период на 2006 г.

Домокат АД е с предмет на дейност: покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, отдаване под наем на недвижими имоти и принадлежащите към тях технически съоръжения за жилищни, търговски или административни нужди, предоставяне на всякакъв вид услуги, свързани с поддръжката и техническото обслужване на недвижими имоти и всякаква друга незабранена от закона стопанска дейност.

Основният проект, върху който работи компанията, е жилищен комплекс “Панорама”, който представлява луксозен жилищен комплекс от затворен тип в кв. Драгалевци, местност “Драгалевци – разширение север”, квартал 96 ”б”.

Проектът предвижда изграждането на шест жилищни сгради. Всяка сграда е на четири етажа, 14-18 апартамента във всяка, с квадратура на апартаментите от 90 до 190 кв. м.

Към момента е готов проектът на пет от сградите. Съществува опция и за извършване на довършителни работи в апартаментите по желание на купувачите. Има възможност и за закупуване на подземни паркоместа, които са с топла връзка към всяка сграда, се споменава още в документа.

Основен акционер в дружеството по последни данни е Домокат А.Е. с 99.716%, докато Христо Мурутис има 0.284 на сто.