Вдигнаха с 1 лв. търговото предложение на Оргахим

1165
Вдигнаха с 1 лв. търговото предложение на Оргахим

Търговите предложители, в лицето на Поликолор, Уайтбийм Холдинг Лимитид и Тайдал Уейв Трейдинг Лимитид, вдигнаха с 1 лв. търговото си предложение към миноритарните акционери на Оргахим.

Предложената цена, според корпоративното известие на публичната компания, е 86.00 лв. за лот.

„Целта на предложителите е да увеличат своя дял в дружеството до над 2/3-ти", се казва в съобщението. Там се чете още, че не се очаква промяна във финансовата стратегия на Оргахим.

Председателят на Надзорния съвет на „Оргахим" АД Йон Флореску обясни: „Отправянето на доброволно търгово предложение е най-откритият и прозрачен начин за закупуване на акции от страна на мажоритарния акционер, тъй като цената и условията стават добре известни на всички. Нещо повече, на всички се предлага една и съща цена. Решението за продажба зависи от всеки акционер и е доброволно."

Търговите предложители са подписали споразумение за следване на обща политика по управление на „Оргахим" АД чрез съвместно упражняване на притежаваните права на глас.

Следва да се има предвид факта, че Комисията за финансов надзор още не е взела становище по актуализираното предложение.

Акциите на Оргахим бяха изкупени в последните минути на редовната търговия на БФБ. Книжата на компанията поскъпнаха с близо 5.0%, до 83.98 лв. за лот. Общо изтъргуваното количество акции е 169.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg