Търговите предложители, в лицето на Поликолор, Уайтбийм Холдинг Лимитид и Тайдал Уейв Трейдинг Лимитид, вдигнаха с 1 лв. търговото си предложение към миноритарните акционери на Оргахим.

Предложената цена, според корпоративното известие на публичната компания, е 86.00 лв. за лот.

„Целта на предложителите е да увеличат своя дял в дружеството до над 2/3-ти", се казва в съобщението. Там се чете още, че не се очаква промяна във финансовата стратегия на Оргахим.

Председателят на Надзорния съвет на „Оргахим" АД Йон Флореску обясни: „Отправянето на доброволно търгово предложение е най-откритият и прозрачен начин за закупуване на акции от страна на мажоритарния акционер, тъй като цената и условията стават добре известни на всички. Нещо повече, на всички се предлага една и съща цена. Решението за продажба зависи от всеки акционер и е доброволно."

Търговите предложители са подписали споразумение за следване на обща политика по управление на „Оргахим" АД чрез съвместно упражняване на притежаваните права на глас.

Следва да се има предвид факта, че Комисията за финансов надзор още не е взела становище по актуализираното предложение.

Акциите на Оргахим бяха изкупени в последните минути на редовната търговия на БФБ. Книжата на компанията поскъпнаха с близо 5.0%, до 83.98 лв. за лот. Общо изтъргуваното количество акции е 169.