Днес, 22 април 2010 г., министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, областният управител на Варна Данчо Симеонов и управителят на Вебер Снежана Семова, направиха първата копка на втория завод на Вебер, намиращ се близо до морската ни столица Варна.

Инвестицията в новото производство на Вебер България идва само една година след като компанията изгради аналогичен завод близо до София за 10 млн. лева.

Новият завод за сухи строителни смеси на Вебер ще бъде разположен в община Аксаково, край село Изворско. Производствената база ще се изгражда на 22 декара, а строителният процес ще продължи една година.

„Убедени сме, че строителния пазар в България ще се възстанови през следващите години и търсенето на висококачествени продукти и цялостни системни решения ще се увеличава. Затова искаме да сме подготвени за предстоящите нужди на пазара и да можем да предложим продукти и услуги с добавена за клиента стойност. Радваме се, че въпреки неблагоприятните икономически условия в страната, след откриването на втория ни завод ще осигурим 20 нови работни места.", каза по време на пресконференцията Снежана Семова, управител на Вебер.

Технологията, с която ще се работи в завода на Вебер не използва вода в процеса на производство и е изцяло безотпадна - всички суровини се рециклират на 100%. Заводът ще бъде с годишен капацитет на производство от 50 000 тона строителни смеси.