Близо 30 от лекторите на седмото издание на Шумът на парите вече са известни. Събитието, което е безплатно за посетители, ще се проведе на 31 май (вторник) и 1 юни (сряда) в столичния хотел Хилтън.

За своето четвърто участие на Шумът на парите ще пристигне Михаел Бюл, главен изпълнителен директор на Виенската фондова борса.

За да се дискутира проектът SeeLink, сред лекторите ще са изпълнителните директори на борсите в Сърбия и България - Синиша Крнета и Васил Големански. От българска страна ще участва още и Николай Ялъмов, председател на борда на директорите на Капман Холдинг.

Доброто представяне на имотния пазар в последните месеци, както и фактът, че те са предпочитана инвестиция днес заради ниските лихви по депозитите, дават своето отражение и върху силния интерес към панел "Имоти".

Сред участниците в имотната дискусия личат имената на строителния предприемач Христо Чепишев, както и изпълнителните директори на ЕРА България и Адрес Недвижими имоти Антон Андонов и Георги Павлов.

Единствената дама в панела ще е Весела Илиева, управляващ партньор на Unique Estates. Потвърждение за участие има и от представител на MBL/CBRE.

Първият ден на събитието ще завърши с нов за тазгодишното издание панел „Как парите ни да работят за нас“. В него ще чуем мненията както на български, така и на чуждестранни трейдъри.

Панел „Банки“, планиран за 9 часа на 1 юни, се очаква да събере водещи банкери в страната, като главния икономист на Уникредит Булбанк Кристофор Павлов и изпълнителните директори на Сосиете Женерал Експресбанк, Пощенска банка, Обединена българска банка, Ти Би Ай, както и небанковата финансова институция Провидент България.

"Бъдещето на технологиите" и "Икономиката на България" са останалите два панела, планирани за ден 2 от Шумът на парите.

Водещи икономисти, като Георги Ангелов и Владимир Каролев, както и изпълнителните директори на големи български компании - на Алкомет - Хюсеин Йорюджю, и на Девня Цимент и Вулкан Цимент - Стефано Коста, ще са сред лекторите в панел „Икономиката на България“.

Изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев и Милан Лакхани, Strategist & Manager of Business Innovation & Incubation, Business Innovation в Коника Минолта, са сред лекторите в техноличния панел, заедно с Атанас Гаров, основател и управляващ партньор на Гаритидж Инвестмънт Мениджмънт ЕООД.

Форумът Шумът на парите се провежда със съдействието на основните ни партньори Коника Минолта и Уникредит Булбанк, както и партньорите Алкомет, Девня Цимент, Адмирал Маркетс, Garitage Investment Management, Капман, Qatar Airways, MBL|CBRE, Провидънт Файненшъл, Residential Park Sofia и Сирма груп Холдинг.

Организационен партньор на събитието за поредна година е агенцията за връзки с обществеността AMI Communications България. Форумът се провежда с медийната подкрепа на Агенция Фокус, Novini.bg, Факти.бг, Имот.бг, Kaldata, Сп. Икономика, economic.bg и Enterprise Europe Network.

Актуална информация за събитието може да получите от сайта на мероприятието, както и във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/events/1659906857602767/