Велбъжд АД реализира загуба от 772 хил. лв. за полугодието

417
Велбъжд АД - Кюстендил реализира загуба от 772 хил. лв. (2.03 лв. на акция) за полугодието при отрицателен финансов резултат от 473 хил. лв. (1.24 лв. на акция) година по-рано, става ясно от отчета на дружеството предоставен на БФБ.

Общите приходи на компанията намаляват с 27% до 2.868 млн. лв., спрямо 3.929 млн. лв. за същия период на 2006 г. Разходите се понижават със 17.3% до 3.64 млн. лв.

От дружеството информират, че реализираната продукция, както и производството търпят негативните ефекти на пазарната среда, в която оперира компанията - агресивни конкуренти - вносители на високосубсидирани текстилни стоки, дъмпингови цени и неритмични и затруднени доставки на основни суровини.

Предметът на дейност на дружеството е производство и търговия в страната и чужбина на вълнени и вълнен тип прежди и изделия от тях, както и извършване на обучение за професионална квалификация.

Основният капитал на компанията е 380 хил. лв., а собственият в края на юни намалява до 11.433 млн. лв. Мажоритарен акционер в дружеството е Велбъжд Стил АД с 65.78% от капитала.

Последната сделка с книжата на дружеството е на 17 юли на цена 2.40 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg