Втората по големина американска телефонна компания Verizon Communications Inc. отчита ръст в печалбата си от 3.9% за четвъртото тримесечие на изминалата година, съобщава Bloomberg.

Нетните печалби на компанията се изчисляват на повече от 1.07 млрд. долара, от 1.03 млрд. долара, отчетени за същия период година по-рано. Продажбите на услугите на телефонната компания са нараснали с около 5.5%, до нива от 23.8 млрд. долара .

Verizon непрекъснато се конкурира с различни кабелни телевизии, като Comcast, в продажбата на най-различни пакети от комбинирани услуги.

От Verizon са инвестирали повече от 23 млрд. долара в последните седем години в изграждането на фибро-оптична мрежа за максимално бърза интернет връзка и качествена телевизия до всеки американски дом.

Акциите на Verizon отчетоха спад с около 47 цента, до нива от 37.76 долара за акция при търговията в Ню Йорк в петък. Акциите на компанията имаха доста малки изменения за последните 12 месеца.

Конкурентната и най-голяма на американския пазар телефонна компания AT&T е похарчила близо 7 млрд. долара за подобряване на своята мрежа и телевизионен сервиз.