Вистра Груп навлиза на българския пазар

1645
Вистра Груп навлиза на българския пазар

Вистра Груп, международен доставчик на трансгранични решения за корпоративно структуриране и защита на активи, обяви днес, че започва да предлага услугите си на българския пазар. Това се казва в официално съобщение на компанията.

Групата предоставя услуги на международни корпорации, финансови институции и състоятелни частни клиенти. Тя управлява 14 офиса в целия свят, всеки от който предоставя пълен набор от корпоративни услуги и решения за имуществено планиране. Услугите на компанията са адаптирани към специфичните нужди на всеки клиент.

Барт Деконинк, изпълнителен директор на Вистра Груп, отбеляза: "Целта ни е да бъдем сред топ 5 компаниите в нашата индустрия. Присъствието ни в България, част от експанзията ни на нови пазари, е важна стъпка в осъществяването на този план. Смятам, че Вистра ще бъде успешна в региона, защото България е стратегически мост между Европа и Азия."

Той отбеляза, че инвестиционният и бизнес интерес към България се дължи и на 10% корпоративен и плосък данък за физически лица. Други конкурентни предимства според Деконинк са удържане на данъци върху дивиденти и ликвидационни квоти от само 5% и 0% за граждани, които плащат данъци на територията на Европейския съюз. В България няма ограничения при след-данъчното репатриране на печалбите и на движението на капитали, като основните рейтингови агенции дават на страната положителни инвестиционен клас кредитни рейтинги.

Офисът на компанията в България се управлява от Петър Стойчев - адвокат, специализирал корпоративно право, с опит в консултирането на международни корпоративни клиенти.

„В началото българският ни офис ще предлага консултации, свързани с учредяване и подпомагане дейността на местни дружества, като в близко бъдеще ще разширим набора от услуги, които предлагаме," обяви Стойчев.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg