За втора поредна година Webit Expo & Conferences ще събере представители на маркетинга, рекламата, електронния бизнес и търговия в рамките на голямото събитие в областта на дигиталния маркетинг и интернет бизнеса за Централна и Източна Европа. От 27 до 29 октомври 2010 г. София отново ще се превърне в център на съвременните интегрирани маркетинг комуникации, информират от организаторите на събитието.

През октомври един от най-високопоставените представители на Facebook, Блейк Чендлий - вицепрезидент за Европа, Близкия Изток и Африка ще посети за първи път в историята на Facebook държава от региона на ЦИЕ, за да присъства на официалното откриване на Webit Expo & Conferences и да участва в конферентната програма с лекция за използването на социалните мрежи за маркетинг и успешен бизнес.

Социалната мрежа Facebook стана бързо глобален феномен. Потребителите й в цял свят за момента са повече от 400 милиона, което я прави третата по големина на населението страна в света след Индия и Китай. Българските потребители на Facebook също нарастват лавинообразно и вече наброяват около 1.5 милиона.

„Социалните мрежи се превърнаха в един от най-важните канали за комуникация на фирмите с техните клиенти. Вече няма мултинационална фирма без страница във Facebook. Това е и причината все повече български компании предприемчиво да я използват като комуникационен канал и среда за продажби" казва Пламен Русев, председател на е-Академия.

„Представители на Facebook много рядко участват в конференции. Фактът, че Webit Expo & Conferences е сред няколкото световни събития, на които Facebook ще участва със свой лектор, говори за положителния имидж на събитието по света. Освен ефективното използване на социалните мрежи, се надявам с Чендлий да обсъдим и възможности за по-ефективно представяне на българския и регионалния бизнес в мрежата."

Миналогодишното издание на събитието събра над 4 500 посетители от всички европейски страни. Организаторите предвиждат програма с над 80 световни лектори, което нарежда събитието сред големите образователни форуми в Европа.

На Webit 2010 ще има и по-голяма изложбена част за фирми от областта на маркетинга, рекламата и дигиталните технологии. Тази година за посетителите ще работят и специално обособени Павилион за иновации и Зона за стартиращи фирми. Предвидени са и добри възможности за представяне на българските участници на пазара.