VIVACOM e новото име на Българската телекомуникационна компания, която обединява услугите и екипите на БТК и Vivatel. Това е последният етап от сливането на двaта телекома, които се превръщат в компания с единна визия, обединен екип и пълно портфолио от телекомуникационни услуги с обща корпоративна идентичност, съобщиха за Profit.bg от телекома.

Компанията предлага конвергирани услуги, които включват надежден Интернет, фиксирани и мобилни комуникации, услуги с повече стойност на конкурентни цени. Фиксираните и мобилни телефонни услуги ще носят наименованието VIVACOM, a новото име на БТК ADSL е VIVACOM Net.

В началото на 2010 обединеният екип на телекома ще се премести в нова сграда, а всички магазини на компанията ще се ребрандират до края на октомври 2009. Наскоро компанията придоби една от водещите вериги магазини за мобилни технологии 2Be, чиито магазини също се интегрират в търговската мрежа на дружеството.

Сливането на БТК и дъщерното и дружество БТК Мобайл (Vivatel) започна в края на септември миналата година и приключи през януари. Целта бе да се подобри ефективността на управлението, да се оптимизират разходите и да осигури устойчив ръст.

Последната сделка с акции на БТК на борсата се сключи при 2.85 лв. за лот.