VIVACOM прехвърля дейности на Алкател-Лусент

3476
VIVACOM прехвърля дейности на Алкател-Лусент

От 1 март 2010 г. VIVACOM ще прехвърли техническите и оперативните дейности по развитието на своята мрежа към Алкател-Лусент. Договорът между двете компании е за 5 годишен срок.

„Цената на услугата е част от конфиденциалните условия по договора, които не коментираме. Може да уточним във връзка с този процес, че намаляването на оперативните разходи по изпълнение на тези дейности могат да достигнат двуцифрен процент, по данни от предишни договори на Алкател в тази сфера.", коментираха специално за Profit.bg от компанията.

За пръв път проект от такъв мащаб се изпълнява у нас. Според него 80% от дейностите в дирекция Експлоатация на телекома ще бъдат прехвърлени, като процесът засяга всички нива от специалист до мениджър.

Като част от споразумението, около 3000 служители на телекома ще се присъединят към екипа на Алкател-Лусент, запазвайки настоящите си трудови договори и социални придобивки. Във VIVACOM ще останат функциите, свързани със стратегическото планиране и развитието на мрежата, и контрола върху дейността на аутсорсинг партньора.

Подписването на споразумението за аутсорсинг е последната фаза от стратегическата трансформация на VIVACOM, която започна в началото на миналата година със сливането на мобилния и фиксирания бизнес на телекома и продължи с неговото ребрандиране през септември 2009 г. Крайната цел на този процес е промяна на телекома от техническа към клиентски ориентирана компания.

„Изборът на Алкател-Лусент ще позволи на VIVACOM да намали оперативните си разходи и гарантира, че клиентите на телекома ще получават услуги с най-високо качество," каза Анди Уилямс, президент по услугите на Алкател-Лусент. „Това е най-важният договор за доставка на такъв тип услуги, който сме подписвали в Източна Европа."

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

д-р димо николов
# 0
16:02 | 21 February 2010
Не разбирам как АЛКАТЕЛ ще помогне за намаляването на разходите на ВИВАКОМ при положение,че бившите и настоящи мениджъри на ВИВАКОМ с подставени фирми диктуват ремонти,ново строителство и обществени поръчки на компанията. Повече от половината от извършените ремонти и ново строителство са със сериозни забележки /ако има кой да обърне внимание на това/.Кой ще плаща за далаверите до сега.Пак абонатите,ако още ги има.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg