Влошаване на резултатите на дъщерни дружества на Химимпорт (  4O1  )

785
Влошаване на резултатите на дъщерни  дружества на Химимпорт

Печалбата на Зърнени храни България се е понижила до 330 000 лева през първото полугодие на годината, в сравнение с 1.8 милиона лева през същия период на миналата година.

Основна причина за това е свиването в приходите на дружеството, които намаляват до 16.5 милиона лева, от 66.7 милиона лева година по-рано.

Това прави доход на акция от 0.002 лева, в сравнение с 0.01 лев година по-рано. Акциите на дружеството се търгуват при ниво от 20 стотинки, като поевтиняването им за последната една година възлиза на цели 58%.

Сериозно влошаване регистрират резултатите на още едно дружество от групата на холдинга – Проучване и добив на нефт и газ.

За полугодието печалбата на дружеството се понижава до 2.93 милиона лева, от 12.08 милиона лева година по-рано.

Това до голяма степен отново се предопределя от свиване на приходите с около един милион лева до 14.2 милиона и понижаване на другите доходи на дружеството с още около милион.

Печалбата на акция на дружеството се свива до 0.24 лева, в сравнение с 0.98 лева година по-рано.

За последната една година акциите на дружеството са поевтинели с 33.7%, като офертите купува и продава са изключително раздалечени при нива 1.4 лева купува и 1.72 лева продава.

Проучване и добив на нефт и газ АД-София, 4O1 – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Jaydee
# 0
18:10 | 3 October 2012
Phnomeenal breakdown of the topic, you should write for me too!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg