Пи Ес Ай АД, дружество от групата на Трейс Груп Холд, подписа на 12 октомври договор с Министерство на регионалното развитие и благоустройство за „Рехабилитация на довеждащ път до Пречиствателна станция за отпадъчни води - гр. Димитровград".

Договорът е на стойност 251 273.18 евро, а средствата се предоставят по линия на Кохезионния фонд от Европейска инвестиционна банка. Ще бъдат извършени земни, пътни, асфалтови работи, настилки, хоризонтална маркировка. Срокът за изпълнение на работите е 45 календарни дни.

На 28 септември същото дружество подписа договор с Община Куклен за изпълнение на „Строително - монтажни работи за укрепване на свлачищен участък на общински път № PDV 2113 гр. Куклен - манастир ,,Св. Св. Козма и Дамян" („Св. Врач") - с. Гълъбово при км. 5+839, Община Куклен". Проектът е финансиран по Оперативна програма Регионално развитие.

Стойността на договора е близо 517 хил. лв., а срокът на изпълнение е 149 календарни дни.

Пи Ес Ай АД е партньор в Сдружение Магистрала Трейс, което изпълнява допълнително проектиране и строителство на обект: АМ Тракия /А-4/ Оризово -Бургас, участък: ЛОТ 2 - Стара Загора - Нова Загора, от км 210+100 до км 241+900.

Проектът е на стойност 137.87 млн. лв. Пи Ес Ай АД е и водещ партньор в Обединение Метро Младост, което изпълнява разширението на метро в София в участъка ж.к. „Младост І" - бул. „Цариградско шосе". Проектът е на стойност 222 млн. лв.

Акциите на Трейс Груп Холд поевтиняха на БФБ-София днес с 1.88%, на 45.40 лв. за лот. Общо в сряда се изтъргуваха 405 книжа на групата.