Водят преговори за продажбата на 51% от Ломско пиво АД

1012
Водят преговори за продажбата на 51% от Ломско пиво АД

В момента се водят преговори за продажба на 51% от капитала на Ломско пиво АД, съобщиха от дружеството. Очаква се пивоварната изцяло да смени мажоритарния си собственик до средата на 2008 г.

На 6 декември 2007 на смесен закрит аукцион ще бъдат предложени 900 000 акции на Ломско пиво АД. Пазарната партида за търговия е 1 лот = 1 акция при минималната цена за акция 3.50 лв., като няма да има максимална лимитирана цена. На аукциона може да се участва както с лимитирани, така и с пазарни поръчки.

Инвестиционният посредник, през който ще бъдат предложени акциите на Ломско пиво АД, е Бенчмарк Финанс АД. Броят на акциите, които ще бъдат предложени на аукциона, представляват 20% от капитала на пивоварната. При успешна реализация на аукциона тази седмица дружеството ще има free-float от над 45%.

Ломско пиво АД планира в началото на 2008 г. да основе дъщерно дружество в Румъния с цел посрещане високия интерес от страна на по-малките дистрибутори. Планираният износ за северната ни съседка и за други страни от Европейския съюз за следващата година възлиза на над 30% от производството на пивоварната и ще бъде реализиран чрез увеличаване на произвежданите количества пиво.

Дружеството е осигурило и над 70% от необходимия за 2008 г. пивоварен ечемик на цени, по-ниски от пазарните. В резултат на това следващата година се очаква ръст не само в приходите на дружеството, но и в нормата на печалба спрямо 2007 г.

Днес акциите на Ломско пиво се търгуваха на нива от 3.90 до 4.05 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg