Вписаха емисията акции на Атлас Финанс

1023
Вписаха емисията акции на Атлас Финанс

От Комисията за финансов надзор (КФН) вписаха емисията акции, издадена от Атлас Финанс, с цел търговия на регулиран пазар. Тя е в размер на 9.6 млн. лв., разпределени в същото количество ценни книжа, представляващи регистрирания в търговския регистър капитал на едноличното дружество след отделянето му от КТИ Съединение.

Атлас Финанс е еднолична собственост на публичната компания КТИ Съединение и принадлежи към неговата икономическа група.

Дружеството ще оперира основно на пазара на финансови, счетоводни и юридически консултации и услуги в България.

Атлас Финанс е с двустепенна система на управление. В управителния съвет влизат Димитър Гишин - председател, Венелин Йорданов - изпълнителен член, Верка Илиева - член, Силвия Велчева - член и Росица Хубенова - член на УС.

Надзорният съвет на емитента се състои от следните лица: КТИ Съединение АД, представлявано от Петър Нейчев - председател, Фондация Международен институт за изследване на кооперациите, представлявана от Асен Конарев - член, Стефан Прончев - член.

От КФН вписаха Атлас Финанс като публично дружество във водения от комисията регистър.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Diversified assets one year after the crisis
# 0
19:03 | 15 March 2011
Дружеството Корпорация за технологии и иновации Съединение АД е реализирало загуба към четвъртото тримесечие на 2010 г. в размер на 1.614 млн. лв. Това е първият отрицателен финансов резултат на Корпорацията след 2002 г., включително и на консолидирана база. Той е предимно поради прехвърлянето на част от активите на дружеството, в размер на 1.438 млн. лв., включени като Други разходи в Баланс/Отчета на КТИ Съединение АД, в учреденото ново финансово дружество Атлас Финанс ЕАД. Общите приходи на Корпорацията за технологии и иновации Съединение АД, която е притежател на 100 процента от акциите и капитала на Атлас Финанс ЕАД, са в размер на 586 хил. лв., което е със 75.23 % по-малко спрямо предходния период. Общите разходи на дружеството са със 106.16 % повече спрямо предходния период и възлизат на 2.344 млн. лв. Нетните приходи от продажби на Корпорацията за тримесечието са в размер на 564 хил. лв. и представляват 96.25 % от общите приходи. Спрямо съответния период за 2009 г. те са се увеличили със 184.85 %. Според Баланс/Отчета на акционерното дружество от холдингов (корпоративен) тип за IV-то тримесечие на 2010 г., към 31 декември 2010 г. собственият капитал на КТИ Съединение АД е 27.148 млн. лв. Спрямо същия период на 2009 г., намалението на този показател от счетоводния баланс на корпоративното дружество е с 5.29 %. Обобщена информация за търговията с акциите на КТИ Съединение АД на БФБ – София за периода октомври-декември 2010 г.: Общ брой изтъргувани акции: 39 082 бр.; Общ брой сделки: 43; Минимална цена: 0.10 лв.; Максимална цена: 0.17 лв.; Средно претеглена цена: 0.109 лв. за акция. Акциите на дружеството са обикновени, безналични и поименни. Те са напълно изплатени и са включени в пасивите на баланса на дружеството за последното тримесечие на 2010 г.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg