Вписаха увеличение на Адванс Екуити Холдинг

429
С решение на Софийски градски съд увеличението на капитала на Адванс Екуити Холдинг бе вписано в регистъра за търговски дружества, съобщават от Българска фондова борса.

Компанията осъществи увеличение от 11.984 млн. лв. на 35.945 млн. лв., чрез издаването на нови 23.961 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност от 1.08 лв. всяка.

В резултат компанията успя да привлече от пазара 25 884 693 лв. Средствата от увеличението ще бъдат използвани за финансиране на съществуващите дъщерни компании на Адванс Екуити Холдинг, както и за инвестиции в нови проекти.

Припомняме, дъщерното дружество на „Адванс Екуити Холдинг” АД – „Система за електронни плащания (СЕП България) - получи лиценз от БНБ през изминалата седмица за извършване на дейност на територията на страната като системен оператор на платежна система, работеща с електронен платежен инструмент за отдалечен достъп „мобилно разплащане”. Лицензът бе издаден от управителя на БНБ Иван Искров.

„СЕП България” е първият частен оператор на платежна система у нас. Другите два системни оператора са държавните „Банксервиз” и БОРИКА. СЕП ще функционира на базата на отворен бизнес модел, в който е гарантиран равният достъп на всички участници до системата.

Рано днес акциите на дружеството се търгуват на нива от 1.10 до 1.17 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...