Вписаха увеличението на Българска роза-Севтополис

538
Вписаха увеличението на Българска роза-Севтополис

С решение на КФН в регистъра на публичните дружества бе вписано увеличението на капитала на Българска роза-Севтополис АД-Казанлък, съобщават от борсата.

Капиталът на компанията бе увеличен от 6 030 712 лв. на 12 065 424 лв. , като по този начин привлечени бяха 6.03 млн. лв.

Най-много (2.4 млн. лв.) от набраните средства ще се инвестират в закупуване на каруселен екстрактор и изпарителна инсталация за цех “Фитохимичен”, а по 1.1 млн. лв. ще се вложат в завършване реконструкцията на цех „Твърди лекарствени форми”, нова микробиологична лаборатория и нов Блистер автомат за цех “Твърди лекарствени форми”.

Общо 1 млн. лв. ще струва инвестицията в реконструкция на последна фаза на цех „Фитохимичен”, а реконструкцията и преустройството на склад „Готова продукция” е на стойност 800 хил. лв.

Съответно 500 и 300 хил. лв. ще се инвестират в нов склад за лечебни растения и силози за растения.

За деветмесечието на 2007 г. дружеството има нетна печалба в размер на 936 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 2.077 млн. лв. за година по-рано.

До момента по позицията са изтъгувани 1603 акции на нива от 2.26 до 2.61 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg