Вписаха увеличението на Еврохолд България

449
Вписаха увеличението на Еврохолд България

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор взе решение да впише увеличението на капитала на Еврохолд България АД, става ясно от съобщение на институцията.

Холдинговото дружество увеличи капитала си от 50.003 млн. лв. на 62.498 млн. лв., чрез издаването на нови 12.495 млн. поименни безналични акции с право на глас с номинална стойност 1 лв. всяка.

Общата набрана сума от компанията в резултат на увеличението е 41.86 млн. лв. и ще се използва в четири основни направления. Това са - увеличения на капитала на дъщерни компании, разширяване на териториалния обхват на дейността на Евроинс чрез излизането на пазара на 8 европейски държави, придобиване на нови компании и изграждане на нови продажбено-сервизни центрове.

Еврохолд България АД реализира нетна печалба в размер на 2.504 млн. лева и приходи в размер на 39.569 млн. лева за първото тримесечие на 2007 г. Българска Холдингова Корпорация АД притежава 64% от капитала на дружеството.

Днес по позицията се сключиха 116 сделки за общо 40 931 акции на нива от 5.25 и 5.40 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg