Временно спира търговията с книжата на Унипак АД

858
Временно спира търговията с книжата на Унипак АД

Ръководството на Българска фондова борса е взело решение за временно прекратяване на търговията с акциите на Унипак АД-Павликени (). Забраната влиза в сила от днес и е за срок от три дни. Това съобщиха от БФБ. 

Поводът за това е проведеното Общо събрание на акционерите на Унипак АД от 21 декември 2007 г., на което бе взето решение за сплит в съотношение 1:10.

Промяната на структурата на капитала на Унипак АД ще се извърши при запазване на неговия размер, като разпредeлението на капитала се променя от 113 599 поименни безналични акции с право на глас, всяка с номинална стойност 10 лв., на 1 135 990 поименни безналични акции с право на глас, всяка с номинална стойност 1 лв.

За целта всички съществуващи 113 599 поименни безналични акции с право на глас се обезсилват и в замяна на тях се издават 1 135 990 поименни безналични акции с право на глас при съотношение на замяна 1 съществуваща към 10 новоиздадени акции.

В средата на декември Съветът на директорите на Унипак АД прие решение за покупка на дълготрайни материални активи във връзка с разширяване производствената дейност - машина за топъл печат на стойност 415 хил. евро.

През 2007 г. по позицията се осъществиха 186 сделки за 4204 лота на обща стойност 525 хил. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg