За края на юни се планира вторичното публично предлагане на Ломско пиво. Това съобщи за Profit.bg Прокопи Прокопиев, Директор на Дирекция „Корпоративна политика” в Енемона АД.

„По време на проведеното днес общо събрание акционерите на дружеството взеха решение за регистриране на емисията акции на Ломско пиво на БФБ-София и вписването на дружеството като публично в регистъра на Комисията за финансов надзор,” допълни Прокопиев.

Акционерите на компанията не са одобрили предложеното увеличение на капитала от настоящите 4.5 млн. лв. с нови 1.00 млн. за сметка на натрупана печалба.

„На аукцион през юни ще се предложат около 20% от компанията. Планираме до една година free float-ът да достигне 40%,” каза още Прокопиев.

Според него към момента компанията няма нужда от набиране на капитал. Целта пред компанията е намирането на стратегически инвеститор през следващите 1-2 години.

За настоящата 2007 г. Ломско пиво планира инвестиции на обща стойност 800 хил. лв. В момента капиталът на дружеството е 4.5 млн. лв. Основен акционер е Агро инвест инженеринг с дял от 98.33%, в което пък Енемона АД притежава 99.98% от капитала.

През март Ломско пиво реализира 6 177 хектолитра бира, докато от началото на годината продажбите възлизат на 14 052 хектолитра.