Вторник - последен ден за записване на нови акции на ИХ България преди аукциона за правата

529

Вторник, 13 ноември 2007 г. е последният ден за записване на нови акции на ИХ България () от притежателите на права, включително от лицата, закупили такива на БФБ-София.

Правата на всички акционери, които не са записали нови акции или не са продали правата си в периода на търговията от 29 октомври до 13 ноември 2007 г., ще бъдат продадени служебно на аукцион на БФБ.

В рамките на публичното предлагане капиталът на дружеството ще бъде увеличен от 26 254 040 лева на до 43 756 733 лева, чрез издаване на до 17 502 693 броя нови обикновени безналични акции с право на глас с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2.40 лева.

В публичното предлагане могат да участват всички акционери на Индустриален холдинг България, които са закупили акциите си преди 12 септември 2007 г.

Увеличението на капитала на холдинга ще стане като срещу всяка съществуваща акция се издава едно право за закупуване на нови акции. Всеки три права дават възможност за записване на две нови акции по емисионна стойност.

Това означава, че всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на притежаваните от него акции, умножен по 2/3.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...