„Единствената причина за сделката с акциите на Петрол е желанието ми да се пробвам в нов и успешен бизнес", заяви днес за Информационна агенция София прес собственикът на Вянд ойл ООД Николай Петров. „Ще се опитам да развивам бизнеса, а ако не успея или ми попречат ще се изнеса навън, където заминаха много други бизнесмени", допълни младият бизнесмен.

Той заяви, че не възнамерява да обяснява допълнително защо и как е закупил дялове в скандалното петролно дружество и не смята да отговаря на спекулативни теории за подмолни партньорства.

„Очаквам удари под кръста, но съм бизнесмен и ще се справя изцяло със собствени сили", бе категоричен той.

Припомняме, че Вянд ойл ООД тези дни стана собственик на 41.85% от акциите на Петрол АД в момент, когато все още тече спор между акционерите на голямото петролно дружество Денис Ершов и Митко Събев.

Акциите на Петрол не се търгуваха днес на борсата. В петък те затвориха на ниво от 5.99 лв. за лот.

Прехвърлянето стана факт на 16 май, когато на извънрегулиран пазар минаха 45.72 млн. акции на Петрол. Сделката се сключи при 1.3 лв. за лот, или за общо 59.43 млн. лева. Продавач се явява Нафтекс Петрол, с която трансакция дружеството занулява участието си в Петрол.