Явор АД ще увеличава 134 пъти капитала

696
Явор АД ще увеличава 134 пъти капитала

На свое заседание от 26 юни 2008 г. Съветът на директорите на Явор АД, гр. Варна () реши да свика Извънредно общо събрание на акционерите на 20 август 2008 г., съобщават от БФБ.

Управителният орган на дружеството ще предложи на Общото събрание на акционерите да гласува за попълване на фонд „Резервен”, след покриване на загуби от минали години и увеличение на капитала със собствени средства на дружеството с частта от фонд „Резервен”, която надхвърля определения в закона и устава минимум, чрез издаване на 14 967 421 обикновени безналични акции.

Капиталът на Явор АД ще се увеличи от 112 537 лв. на 15 079 958 лв. Новите акции от увеличението на капитала се разпределят между акционерите безплатно и съразмерно на участието им в капитала до увеличаването, като срещу една притежавана акция всеки акционер получава безплатно 133 нови акции.

Печалбата на варненската компания Явор АД за 2007 г. възлиза на 17.234 млн. лв., благодарение на продадения в средата на октомври имот за 14.4 млн. евро с ДДС, сочат данните в годишния отчет на дружеството.

Последната сделка по позицията е на цена от 80 лв. реализирана на 23 юни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg