Явор покрива загуби от минали години с печалбата от 2006 г.

1170

Общото събрание на Явор АД-Варна взе решение да не разпределя дивидент за 2006 г., а да задели печалбата на компанията за изминалата година за покриване на загуби от минали години.

По данни от БФБ-София за 2006 г. Явор АД обяви нетна печалба от 1,063 млн. лв. за 2006 г., спрямо отрицателен финансов резултат от 747 хил. лв. за 2005 г.

За първите три месеца на настоящата година дружеството има загуба от 84 хил. лв. срещу 1.185 млн. лв. печалба за година по-рано.

Само преди две седмици Борислав Найденов, член на Съвета на директорите на дружеството съобщи пред Профит.бг, че Явор АД е получил авансовото си плащане за продажбата на имот с площ от 22 580 кв. м, намиращ се в гр. Варна.

В началото на месеца компанията сключи предварителен договор за продажба на недвижим имот на обща стойност 12 млн. евро, като аванс от 30% от стойността на сделката трябваше да бъде осъществен в 15-дневен срок от подписване на договора.

Останалата част от сумата дружеството ще получи в 6-месечен срок. Вчера по позицията се изтъргуваха 19 акции на ниво от 60.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg