Явор Варна прекратява производствената си дейност

552

С решение на Съвета на директорите на Явор АД-Варна, дружеството ще прекрати производствената си дейност , считано от 26 март 2007 г., като се закрие част от предприятието, става ясно от съобщение на сайта на БФБ-София.

Компанията прекратява
дейността на основните производствени звена на предприятието, а именно: цех "Мебелен", Сушилно стопанство, Парова централа и отдел "Материално -техническо снабдяване".

 

Съветът на директорите прие решение за прекратяване на трудовите договори на работниците и служителите от закритите производствени звена, като процедурата следва да приключи до 30 март 2007 г.

Явор АД обяви нетна печалба от 1,202 млн. лв. за 2006 г., спрямо положителен финансов резултат от 4 хил. лв. за 2005 г. Интерком Груп ООД притежава 47,62% от капитала на дружеството, докато Сиона ЕООД има 14,14 на сто. Йордан Йорданов и Борислав Йорданов имат съответно 10,94 и 9,84%.

По време на днешната търговска сесия, общо 94 акции на дружеството бяха изтъргувани на нива от 13,00лв.  и 14,00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...