ЮГ Маркет продава дела си в Стоманени профили

639
ЮГ Маркет продава дела си в Стоманени профили

Инвестиционният посредник ЮГ Маркет ще продава дела си в Стоманени профили () на смесен закрит аукцион, съобщава x3news. Посредникът ще предложи за продажба на инвеститорите в един лот всичките 3 375 акции.

Лимитираната цена на пазарната партида е 235 хил. лв. или 70 лв. за акция на Стоманени профили. Началната дата на публичното предлагане е 2 април, а за крайна е насрочен 11 април.

Количеството акции, което ще бъде пуснато за продажба, съставлява почти 5% от капитала на компанията. При номинал от 1 лв. основният капитал е в размер на 69.26 хил. лв.

За миналата година печалбата на Стоманени профили е 21 хил. лв. при 10 хил. лв. година по-рано. Нетните приходи от продажби регистрират понижение от 20% на последните 1.12 млн. лв.

Балансовата стойност на активите в края на декември е 8.88 млн. лв. при 8.4 млн. лв. в края на 2006 г. Пасивите на компанията са общо 2.21 млн. лв. спрямо 1.84 млн. лв., като повишението се дължи на нетекущите задължения. Собственият капитал остава почти без изменение и възлиза на 6.58 млн. лв.

Книжата на Стоманени профили не са търгувани на борсата от 3 април 2007 г. Тогава при средна цена от 0.98 лв. са прехвърлени 24 акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg