Юнайтед Пропъртис АДСИЦ с лиценз от Комисията за финансов надзор

508

Лиценз за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел, а именно инвестиране на парична средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти получи днес Юнайтед Пропъртис АДСИЦ от КФН.

Надзорът потвърди и проспект за публично предлагане на 150 хил. броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка., издадени в резултат на първоначално увеличаване капитала на дружеството.

Учредители на фонда са „Република холдинг” АД, притежаващ 30%, както и 10 физически лица. Дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав: Явор Бояджиев – Председател на СД и Изпълнителен директор, Росица Каралеева – Заместник – председател на СД, Мирослав Русков – член на СД.

Основните пазарни сегменти, в които компанията предвижда да инвестира са: поземлени имоти и вещни права върху тях (до 90 % от активите), съществуващи или изграждащи се сгради с жилищно, обществено обслужващо, търговско, офисно и др. предназначение (до 90 % от активите).

В изпълнение на инвестиционните цели дружеството е придобило два имота на територията на София.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg