Юнивърсъл Пропъртис отдава под наем Мотел Ихтиман на Юнивърсъл Имоти

550
Юнивърсъл Пропъртис отдава под наем Мотел Ихтиман на Юнивърсъл Имоти

Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ () ще отдаде под наем на Юнивърсъл Имоти Мотел Ихтиман срещу месечна вноска от 48 хил. евро без ДДС (57.6 хил. евро). На година вноската възлиза на 576 хил. евро без ДДС (691.2 хил. лв. с данъка), съобщава Българска фондова борса. Споразумението е подписано за срок от три години.

Решението за това е взето на провелото се по-рано Общо събрание на акционерите от 14 септември на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ.

На него акционерите решиха още в полза на сделка със свързаното лице Нексус Инвестмънтс ООД за покупко-продажба на УПИ VІ-878 в местността на столичния квартал „Дървеница“ и съпътстващи права.

Продажната цена е 4 млн. евро без ДДС (от нея 3.76 млн. евро без ДДС е продажната цена на имота).

Нека да припомним, че от 14 октомври ще започне изплащането на дивидент на акционерите на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ. Изплащането ще приключи на 14 декември. Приетата от ОСА сума от печалбата за разпределяне между акционерите е 4.75 млн. лв.

Право да получат дивидент ще имат лицата, придобили акции на дружеството на борсата не по-късно от 25 септември.

Книжата на фонда не са сред най-ликвидните на Българска фондова борса. Последната сделка е регистрирана на 23 януари.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg