Юнските продажби на Монбат/Монбат Р. растат, печалбата не

674
Юнските продажби на Монбат/Монбат Р. растат, печалбата не

Монбат АД и Монбат Рисайклинг ЕАД реализираха през юни 2011 г. консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 16.68 млн. лева, което представлява ръст от 30.16% в сравнение с реализираните нетни приходи от продажби на Монбат АД на индивидуална база през същия месец на 2010 година, информираха от публичната група.

Oбобщените данни за първите шест месеца на тази година. сочат, че двете свързани дружества са реализирали консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 98.81 млн. лева, което е увеличение от 20.79% в сравнение с резултатите на Монбат АД на индивидуална база за същия период на 2010 година.

Реализираната консолидирана печалба на Монбат АД и Монбат Рисайклинг ЕАД за миналия юни е 1.93 млн. лева преди облагане с данъци, което представлява намаление на печалбата от 4.03% на годишна база.

Обобщените данни за първите шест месеца на 2011 г. сочат, че двете дружества са реализирали печалба преди облагане с данъци в размер на 12.04 млн. лева, което е с 12.23% над отчетения резултат година по-рано.

Акциите на Монбат още не са търгувани на БФБ-София днес. Цената на затваряне от понеделник е 6.70 лв. за лот, което бе понижение за деня от 1.47%.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg