Южен индустриален парк АД продава имоти на цена не по-ниска от 18 млн. лв.

579

На проведено общо събрание на 25 октомври, акционерите на Южен индустриален парк АД () взеха решение за продажба на недвижими имоти, собственост на компанията.

Описаните имоти следва да се продадат за цена не по-ниска от 18 млн. лв. на Кремиковци АД-София () или друг купувач. Това гласи съобщение, изпратено до Българска фондова борса. Имотите са на територията на гр. Септември.

В съобщението се посочва, че продажбите ще се извършат съгласувано с Агенцията за държавни вземания, като приходите ще се насочат за погасяване задълженията на дружеството към държавата.

Задълженията на Южен индустриален парк АД към 30 септември възлизат на 15 млн. лв., като 10 млн. лв. са данъчни задължения.

Днес акциите на компанията поскъпнаха с 3.33%, до средните 0.62 лв. за брой при обем от 2 480 изтъргувани книжа. Позицията на Южен индустриален парк АД става изключително активна от септември насам.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg