Още в първия ден на 16-ия НПТ се пласираха успешно дяловете на пещерското дружество Булгарплод ООД и видинската компания Хопромагс ЕООД. В една сделка бяха изтъргувани предложените 160 акции (32% от капитала) на Булгарплод ООД срещу сумата от 10.08 хил. лв. Първоначалната цена бе 8.64 хил. лв. Заплащането е предвидено да стане изцяло в непарични платежни средства.

Също в една сделка бе прехвърлен и пакетът акции на Хопромагс ЕООД, състоящ се от 500 ценни книжа, или 100% от капитала на компанията. Стойността на сделката е 701 хил. лв. при първоначалните 700 хил. лв. Прдвидено е 200 от предложените дялове да се заплатят в лева, а останалите 300 чрез непарични платежни средства.

Не така благоприятно се стекоха днешните обстоятелства около третата фирма, присъстваща в списъка на 16-ия НПТ – Птицекомплекс Вързулица ООД. На търга за приватизация се предлагат 1 051 акции, или 12.38% от капитала на компанията. Началната цена на пакета е фиксирана на 16.97 хил. лв. Платежните средства за придобиване са изцяло в левове.

Търгът ще продължи до 26 март, като крайната дата, до която се приемат поръчки под началната цена е 20 март.

Нека припомним, че първоначалният списък на 16-ия НПТ включваше четири компании. Освен споменатите вече три, вътре участваше и Пловдивпроект ООД. След решение на Агенцията за приватизация от 11 март от листата бе изкаран държавният дял за приватизация на Пловдивпроект ООД.