За Булгарплод и Хопромагс първият ден от публичния търг премина успешно

875
За Булгарплод и Хопромагс първият ден от публичния търг премина успешно

Още в първия ден на 16-ия НПТ се пласираха успешно дяловете на пещерското дружество Булгарплод ООД и видинската компания Хопромагс ЕООД. В една сделка бяха изтъргувани предложените 160 акции (32% от капитала) на Булгарплод ООД срещу сумата от 10.08 хил. лв. Първоначалната цена бе 8.64 хил. лв. Заплащането е предвидено да стане изцяло в непарични платежни средства.

Също в една сделка бе прехвърлен и пакетът акции на Хопромагс ЕООД, състоящ се от 500 ценни книжа, или 100% от капитала на компанията. Стойността на сделката е 701 хил. лв. при първоначалните 700 хил. лв. Прдвидено е 200 от предложените дялове да се заплатят в лева, а останалите 300 чрез непарични платежни средства.

Не така благоприятно се стекоха днешните обстоятелства около третата фирма, присъстваща в списъка на 16-ия НПТ – Птицекомплекс Вързулица ООД. На търга за приватизация се предлагат 1 051 акции, или 12.38% от капитала на компанията. Началната цена на пакета е фиксирана на 16.97 хил. лв. Платежните средства за придобиване са изцяло в левове.

Търгът ще продължи до 26 март, като крайната дата, до която се приемат поръчки под началната цена е 20 март.

Нека припомним, че първоначалният списък на 16-ия НПТ включваше четири компании. Освен споменатите вече три, вътре участваше и Пловдивпроект ООД. След решение на Агенцията за приватизация от 11 март от листата бе изкаран държавният дял за приватизация на Пловдивпроект ООД.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg