За деветмесечието Софарма постигна 10% ръст на продажбите

532
За деветмесечието  Софарма постигна 10% ръст на продажбите

За месец септември тази година Софарма АД () постигна 46% ръст общо в продажбите спрямо същия месец на предходната година в т.ч. 105% ръст в продажбите за износ и 31% снижение на продажбите за вътрешен пазар.

Приходите от продажби за деветмесечието на тази година се повишават с 10%, в т.ч. 26 % за износ, съобщават от компанията за x3news.

Дружеството не реализира ръст в продажбите на вътрешния пазар за периода, поради реконструкцията на ампулното производство и конюнктурните особености на българския фармацевтичен пазар.

Консолидираната нетна печалба за първото полугодие на 2008 г. на Софарма АД е в размер на 11.547 млн. лв. (принадлежаща на групата – 11.46 млн. лв.), което е с 43.5% по-малко в сравнение с периода на предходната година (с 42.7% за групата).

Основни акционери са Донев инвестмънтс с 25.64% от капитала, Gramercy Emerging Markets Fund - 17.08%, Финансова Консултантска Компания - 16.79% и Телсо АД със 7.01 на сто.

Днес акциите на фармацевтичната компания поевтиняха с над 6% до 2.57 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg