Загуба от 6.5 млн. лева за Албена до март

964
Загуба от 6.5 млн. лева за Албена до март

Финансовият резултат на Албена АД за първото тримесечие на 2010 г. на неконсолидирана база е загуба в размер на 6.54 млн. лева. Година по-рано компанията отчете отрицателен финансов резултат в размер на 7.02 млн. лева, сочат данните от неконсолидирания отчет на курорта.

Приходите от дейността за периода са в размер на 359 хил. лева, което е с 519 хил. лева по-малко от предходната година. Това се дължи на намалението на приходите от наеми с 230 хил. лева, тъй като има по-малко сключени договори, заради по-слабия интерес, свързан с финансовата криза и очакванията за по-слаб туристически сезон, информират от Албена.

Намаляват приходите от продажби на стоки и услуги с 317 хил.лв. поради по-късното отваряне на хотелски комплекс Фламинго Гранд, което има отражение и в разходите на дружеството.

Общо разходите за дейността на Албена за първото тримесечие на 2010 г. са в размер на 5.89 млн. лева, с 271 хил. лв. по-малко спрямо същия период на предходната година.

Акциите на Албена поевтиняха с 1.69% днес, до 45.712 лева на акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg