Загубата на Албена за полугодието надхвърля 15 млн. лв.

585
Загубата на Албена за полугодието надхвърля 15 млн. лв.

Финансовият резултат на Албена АД за второто тримесечие на 2011 г. е загуба в размер на 15.3 млн. лв. За същия период на предходната година е реализирана загуба в размер на 10.8 млн. лв.

Причините за отчетената по-голяма загуба към юни 2011 г. спрямо 2010 г. са реализираните по-малко приходи, реализирани повече разходи за КМА, ремонти, персонал и отчетна стойност на стоките.

Приходите от дейността към 30 юни 2011 г. са в размер на 12.2 млн. лв., с 1.3 млн. лв. по-малко спрямо предходната година.

Общо разходите за дейността на Албена към 30.06.2011 г. са 27 млн. лв., с 3.68 млн. лв. повече спрямо същия период на предходната година.

Изразходвани са с 1.8 млн. лв. повече разходи за КМА (обзавеждане и оборудване свързано с реконструкцията на обекти) и за ремонти, с 1.04 млс. лв. повече разходи за персонал, и със 734 хил. лв. повече разходи за отчетна стойност на стоките (дейност хранене) заради ръста на нощувките и броя хранения в комплекса.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg