Захарни заводи АД заделя печалбите от минали години за резерви

421

Акционерите на Захарни заводи АД-Горна Оряховица ще гласуват за разпределението на печалбата на компанията от изминалата 2006 г., както и от минали години, става ясно от сайта на Българска фондова борса.

Според предложението общо 10% от 6.193 млн. лв., формирани от печалбата на дружеството през последните години ще бъдат отнесени за общи резерви, а останалите 90% ще са за Допълнителни резерви.

Общото събрание ще гласува и за сключването на рамков договор за доставка на зърно между Захарни заводи АД-Горна Оряховица и Захар инвест АД.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в събранието е 6 юни 2007 г.

Само преди месец стана ясно, че за 2006 г. Захарни заводи е инвестирал общо 5.07 млн. лв. в модернизацията и реконструкцията на производствените си мощности.

За първите три месеца на 2007 г. компанията обяви загуба от 632 хил. лв. спрямо печалба от 14 хил. лв. за сравнимия период на миналата година.

Днес по позицията се изтъргуваха 72 акции на нива от 85.00 и 86.44 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg