Акционерите на Захарни заводи АД-Горна Оряховица ще гласуват за разпределението на печалбата на компанията от изминалата 2006 г., както и от минали години, става ясно от сайта на Българска фондова борса.

Според предложението общо 10% от 6.193 млн. лв., формирани от печалбата на дружеството през последните години ще бъдат отнесени за общи резерви, а останалите 90% ще са за Допълнителни резерви.

Общото събрание ще гласува и за сключването на рамков договор за доставка на зърно между Захарни заводи АД-Горна Оряховица и Захар инвест АД.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в събранието е 6 юни 2007 г.

Само преди месец стана ясно, че за 2006 г. Захарни заводи е инвестирал общо 5.07 млн. лв. в модернизацията и реконструкцията на производствените си мощности.

За първите три месеца на 2007 г. компанията обяви загуба от 632 хил. лв. спрямо печалба от 14 хил. лв. за сравнимия период на миналата година.

Днес по позицията се изтъргуваха 72 акции на нива от 85.00 и 86.44 лв. за брой.