Започва търговията с акциите на Интеркапитал във Варшава

1075
Започва търговията с акциите на Интеркапитал във Варшава

Съветът на директорите на Варшавската фондова борса определи 11 август (сряда) като начална дата за въвеждане до търговия на акциите на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ на Алтернативната система за търговия „NewConnect", организирана от Варшавската фондова борса. Това съобщиха от първото българско дружество, чиито акции ще се търгуват на полския капиталов пазар.

Акциите ще се търгуват под съкратеното име ICPD и ще имат борсов код ICD.

Да припомним, че в началото на месеца стана ясно, че ръководството на Варшавската фондова борса допусна до търговия акциите на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ в размер на 4 823 627 броя.


„Във връзка с това следва да уведомим, че проспектът на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ е регистриран в Комисията за финансов наздор на Полша, за което дружеството е уведомено с писмо от 9 юни 2010 г.", се посочва още в съобщението. „Считано от 2 август 2010 г. дружеството ще разкрива всякаква публична информация, свързана с дейността му и пред Варшавската фондова борса и полските инвеститори на електронен адрес: http://www.newconnect.pl/.".

Маркет-мейкър на емисията акции на фонда във Варшава ще бъде Copernicus Securities Spółka Akcyjna, инвестиционен посредник, лицензиран от Комисията за финансов надзор на Полша.

Правен консултант на дружеството във връзка с допускането до търговия на акциите на дружеството на Варшавската фондова борса бе Łuczyński i Wspólnicy Sp.k.

С това Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт" АДСИЦ е първата българска компания, чиито акции ще се търгуват на полския капиталов пазар.

Акциите на фонда не са търгувани на БФБ от 9 август, когато са прехвърлени 100 лота, при цена от 3.05 лв. за бройка.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg