Зърнени храни България внася проспект, търговията се чака през декември

1063
Зърнени храни България внася проспект, търговията се чака през декември

В понеделник (12 ноември) ръководството на Зърнени храни България АД-София планира да внесе проспекта си в Комисията за финансов надзор, обяви пред Profit.bg Георги Костов, настоящ изпълнителен директор на Слънчеви лъчи България.

„При одобрение на надзора се надяваме търговията с книжата на дружеството да стартира през декември”, допълни още Костов.

Вчера се състоя общото събрание на компанията, на което бе взето решение за преобразуване чрез сливане на Зърнени храни трейд АД-София с Химимпорт Агрохимикали ЕООД-София, Зърнени храни–Вълчи дол АД-София, Бек Интернешънъл АД-София, Зора АД-Русе, Прима Агрохим ЕООД-Добрич, и Зърнени храни Балчик ЕАД-София, при условията на универсално правоприемство, като активите, пасивите и имуществените права и задължения на Зърнени храни трейд АД-София се поемат от новоучредяващото се дружество Зърнени храни България АД-София.

Новосъздаденото дружество ще обединява зърнения бизнес на Химимпорт, а капиталът на новата компания ще е 170.786 млн. лв.

В надзорния съвет на новоучреденото дружество ще влязат Химимпорт, ЦКБ Груп асетс мениджмънт и Финанс Консултинг ЕАД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg