Заводски строежи АД вече не е публично дружество

606
Заместващият зам.-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление “Надзор над инвестиционната дейност”, взе решение за отписване Заводски строежи АД от регистъра на публичните компании. Това гласи съобщение на сайта на Българска фондова борса.

Търговията с емисията ценни книжа на компанията от Перник е временно спряна, считано от 20 ноември, според Правилника на БФБ.

През октомври стана ясно, че на търговото предложение, отправено от Софстрой към миноритарните акционери на Заводски строежи АД при 36.05 лв. за акция, се отзоваха 28 лица. От тях 26 са физическите, които предоставиха 2 379 акции и 2 юридически лица - 5 174 акции.

В резултат, участието на Софстрой в компанията нарасна с 5.5%, до 96.7%.

На 19 октомври се проведе ОСА на Заводски строежи АД, на което акционерите възложиха на ръководството правото за увеличение на капитала до 100 млн. лв. през следващите 5 години.,

За този период Съветът на директорите може да приема решения за издаване на облигации при общ размер на облигационния заем до 100 000 000 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg