На 25 юли 2007 г. всеки желаещ да подаде заявки за участие в първичното публично предлагане на Девин АД може да направи това в ИП Елана Трейдинг – поемател на емисията или останалите инвестиционни посредници в страната.

Още на следващия ден класираните поръчки ще бъдат обявени, а заплащането ще се осъществява на 27-и същия месец.

Увеличението на капитала ще бъде регистрирано в Софийски градски съд на 7 август, а в Централен депозитар на 10 август. Новите акции ще се регистрират в Комисията за финансов надзор на 17 август, а седмица по-късно (24 август) и на БФБ-София.

Девин АД ще увеличи капитала си чрез издаване на до 3 млн. нови обикновени безналични акции. По решение на мажоритарния собственик на Девин АД („Девин Бетайлигунгс ГМБХ”) по време на публичното предлагане могат да бъдат разпределени до 450 хил. броя съществуващи акции, които са негова собственост.

Акциите са с номинална стойност от 1 лев, а емисионната им стойност ще бъде определена с решение на Съвета на директорите на дружеството на база на цените за предлаганите акции, подадени в заявките на инвеститорите.

Мениджъри на емисията са Елана Трейдинг АД (водещ мениджър) и Райфайзенбанк (България) ЕАД (Ко-мениджър), които ще осъществят публичното предлагане, използвайки метода „бук-билдинг" (book-building).

За първото тримесечие на 2007 г. компанията има приходи от основна дейност в размер на 11.052 млн. лв. спрямо положителен финансов резултат от 5.222 млн. лв. за година по-рано. Печалбата за периода е 549 хил. лв. срещу 263 хил. лв. за първите три месеца на 2006 г.

От началото на 2006 г. компанията „ Девин” е придобита от инвестиционния фонд Soravia Equity, собственост на австрийската компания Soravia Group. Soravia Group е с основен бизнес фокус в областта на недвижимите имоти и инвестициите.