Зелена светлина пред увеличението на капитала на Север Холдинг

698
Зелена светлина пред увеличението на капитала на Север Холдинг

Акционерите на Север Холдинг () решиха на провелото се вчера ОСА да увеличат капитала на компанията от сегашните 780 660 лв. на до 3 903 300 лв., чрез издаване на нови 3 122 640 безналични акции с право на един глас и номинална стойност 1 лв. Това съобщиха от Българска фондова борса.

Увеличението на капитала ще се счита за успешно, ако бъдат записани и платени не по-малко от 1.8 млн. нови акции, уточнават от компанията.

Акционерите овластиха ръководството на холдинга да определи емисионната стойност на емитираните акции.

Увеличението на капитала ще се извърши в условията на публично предлагане на новоемитираните акции, след публикуване на потвърден от КФН проспект.

При издаване на правата се запазва следното съотношение – срещу всяка съществуваща акция се издава едно право, като срещу 1 упражнено право ще може да се запишат четири нови акции.

Инвестиционен посредник, ангажиран за обслужване увеличението на капитала, е Капитал Финанс ООД.

На ОСА бе гласувано и правото на Съвета на директорите да увеличава капитала на Север Холдинг до 50 млн. лв. чрез издаване на нови акции в срок до три години от влизане в сила на настоящото решение.

Право да участват в увеличението на капитала ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-я ден след деня на събранието или към 30 юни.

По позицията липсват оферти за купува и продава. Акциите на компанията са търгувани за последно на БФБ на 17 май. Тогава са прехвърлени 15 лота при цена от 1.2 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg