Зелена вълна обхвана БФБ и днес

602
Зелена вълна обхвана БФБ и днес

След вчерашното повишение на индексите у нас, които преди това достигнаха нови най-ниски от над една година стойности, и днес положителното настроение преобладаваше в началото на борсовата сесия.

Силни покупки при почти всички "сини чипове" в първите минути на търговия инициираха повишение за индекса SOFIX от 3.6% до ниво от 1 243 пункта. С повече се повиши широкият BG40, който добави 4.4% към стойността си в ранната търговия.

Сред най-повишаващите се книжа бяха тези на Оловно цинков комплекс, добавили 11.2% към стойността си до 58.44 лв. и обем от над 1 200 броя. Акциите на Индустриален Холдинг България се повишиха с 5.2% - също при относително активна търговия.

Силно повишение отбелязаха и акциите на дружеството от групата на Химимпорт, като холдингът поскъпна с 4.8% до средна цена от 8.47 лв. и обем от над 4 600 акции. Книжата на Централна кооперативна банка добавиха 5.5% към стойността си в първия половин час на търговия.

Поскъпване от около 9% регистрираха и книжата на друга банка, търгувана на БФБ - Корпоративна търговска банка, а тези на Първа Инвестиционна Банка поскъпнаха с 3%.

Застрахователните дружества също се облагодетелстваха от позитивното настроение, обхванало родния фондов пазар. Акциите на Евроинс добавиха 3.2% към стойността си, а тези на холдинга Еврохолд поскъпнаха с 4.8%.

Книжата на Оргахим добавиха 7.7% към стойността си при минимален изтъргуван обем, докато тези на Холдинг Пътища се повишиха с 6.5%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg