Железопътна Инфраструктура ХД купи ново дружество

1052
Железопътна Инфраструктура ХД купи ново дружество

„Железопътна Инфраструктура - Холдингово Дружество" АД е закупило акции на „Артескос 98" АД, равняващи се на 53,07% от капитала на дружеството, става ясно от информация в бюлетина на Profit.bg.

„Артескос 98" АД е мажоритарен собственик на „Артескос" АД, като притежава 75% от капитала му. „Артескос" АД е със седалище и адрес на управление България, гр. Димитровград, област Хасково и с предмет на дейност добив и производство на строителни материали.

Дружеството е страна по 3 концесионни договора за експлоатация на находища за подземни богатства - Ябълково, Чуките, Долно Черковище.

Придобивайки дружеството холдинга затваря цикъла си на производство, като подсигурява в групата и доставчик на материали за дейностите на другите дъщерни дружества.

В условията на финасовата и икономическа криза това ще допринесе до намаляване на производствените разходите и засилване на пазарните позиции на отделните дружества и на групата като цяло.

Акциите на компанията приключиха годината на ниво от 4.05 лв. за брой.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg