Златни пясъци АД строи нов апартаментен хотел

843
От главния архитект на Община Варна беше одобрен инвестиционният проект на Златни пясъци АД-Варна () за построяване на апартаментен хотел „Златна котва" в к. к. „Златни пясъци".

Дружеството започва реализирането на проекта, съобразно издаденото разрешение за строеж, съобщава БФБ.

Проектът предвижда построяване на 7-етажна сграда със 165 апартамента, едно заведение за хранене и два търговски обекта.

Разгърнатата застроена площ на сградата е 16 400 кв. м ведно с подземните етажи. Приблизително 14 000 кв. м от застроената площ е предназначена за продажба.

Нека припомним, че през октомври германската туристическа агенция Томас Кук прехвърли притежаваните от нея 542 863 акции, или 8.36% от капитала на Златни пясъци АД-Варна.

Транзакцията бе осъществена на блоков сегмент, като купувач бе С- Травел АД. Цената на акция бе 18.014 лв., а общата стойност на сделката се оценява на 9.779 млн. лв.

По данни на Profit.bg след сделката дяловото участие на С- Травел се увеличи на 28.75%, докато Златни АД има 63.84 на сто.

За последно акциите на Златни пясъкци се търгуваха на цена от 16 лв., определяща пазарна капитализация на компанията от 104 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg