Златни пясъци ще купува 2 имота от мажоритаря си за 3 млн. евро

593

Златни пясъци АД-Варна свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 27 април, на което ще се гласува покупката на два имота за общо 2.98 млн. евро без ДДС, според съобщение на БФБ - София.

Златни пясъци АД възнамерява да закупи от Златни АД търговски обект, представляващ двуетажна търговска сграда - ресторант "Дионисос". Сградата е със застроена площ 650 кв.м. и разгъната застроена площ от 1 240 кв.м.

Пазарната оценка на търговски площи със сходно предназначение и местонахождение в курортния комплекс е 2 200 евро/м2. Предлаганата покупна цена е 2.7 млн. евро, без включен в нея ДДС. Плащането ще бъде уговорено разсрочено, като част от задължението на Златни пясъци АД за плащане на цената ще се прихване срещу стари непогасени задължения на Златни АД.

При втория имот също продавач е Златни АД, представляващ заведение за хранене - едноетажна търговска сграда с разгъната застроена площ от 123,70 кв.м. с наименование снекбар "Кривата липа". Пазарната цена на подобни обекти в комплекса е около 2000-2100 евро за м2. Предлаганата цена за покупка е 280 хил. евро, без включен в нея данък върху добавената стойност.

ОСА също ще гласува отпускане на финансиране под формата на договор за заем до 100 000 лв. на Акваполис ООД (асоциирано дружество). Учредено е с участието на Златни АД и Златни пясъци АД, което притежава 33 % от неговия капитал с цел изграждане на атракционен комплекс "Аквапарк" на територията на к.к. "Златни пясъци".

Заемът се отпуска с цел покриване на експлоатационни разходи във връзка с подготвяне на сезон 2007 и обслужване на разходи за лихви по банкови кредити в периода, когато поради сезонния характер на дейността, дружеството не реализира приходи. Кредитът ще бъде със срок от 1 година и лихва 8% годишно. Условията съответстват на пазарните лихвени условия по банкови кредити.

Основни акционери в Златни пясъци АД са Златни АД с 63.84% и С-Травел с 20.39 на сто.

Общото събрание ще решава и за създаване на резерви за дарения, спонсорства и отпускане на помощи за календарната 2007 г. в размер на 50 000 лв. и овластяване на СД за разпореждане със средствата от резервите.

При липса на кворум, събранието ще се проведе на 18 май 2007 год. от 10.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 11 април 2007 г.

Днес книжата на Златни пясъци се търгуваха на средно ниво 14.03 лв. при обем от едва 18 акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg