Ново дружество на борсата, Капман Дебтс Мениджмънт набра 1.165 млн. лв.

2104
Ново дружество на борсата, Капман Дебтс Мениджмънт набра 1.165 млн. лв.

© Pixabay

Увеличението на капитала на Капман Дебтс Мениджмънт е успешно, съобщиха от компанията за Profit.bg.

Това се случва, след като до крайния срок на подписката (14 януари) са записани 1.165 млн. акции от всичките 2 млн. броя, които бяха предложени на инвеститорите.

По този начин компанията набра сумата от 1.165 млн. лева, като тя вече е внесена по набирателната сметка на дружеството, открита в Обединена Българска банка.


Общо 10 лица са участвали в увеличението на капитала на Капман Дебтс Мениджмънт, допълват оттам.

Разходите по листването на компанията на Българска фондова борса възлязоха на 2 802 лв.

Какво да очакваме от златото и среброто през 2021 г.?Анализаторите на Капман продължават да са бичи настроени за златото и среброто

Основният фокус в бъдещата дейност на емитента са инвестиции във вземания по кредити и други форми на финансиране, факторинг, цедиране и цесиране, събиране на банкови и междуфирмени задължения, посредничество при кредитиране, придобиване на участия в кредитни институции или в други финансови институции, гаранционни сделки.

Тази дейност ще бъде осъществявана след успешно увеличение на капитала с минимум с 1 млн. лева и съответно вписването на емитента в регистъра на БНБ по чл. 3а от ЗКИ (бел. ред. Кредитния регистър за небанкови финансови институции).

Първоначалният фокус на инвестициите ще бъде върху придобиване на просрочени вземания в секторите: производство и търговия с промишлени стоки, сектор туризъм – хотелиерство и ресторантьорство, сектор транспорт.

Топ посредниците на Българска фондова борса за 2020 г.Едва четири инвестиционни посредника преминаха границата от повече от 10 000 сделки за годината

Интерес ще представляват основно придобиванията на вземания от страна на банките, каза за Profit.bg Николай Ялъмов, изпълнителен член на Съвета на директорите.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg