От Маями до Равно поле: Трансформацията на една родна компания

2818
От Маями до Равно поле: Трансформацията на една родна компания

© Office 1 Superstore

Технологичен прогрес, иновативност, дигитализация – на тези водещи принципи стъпва Office 1 Superstore при изграждането на своя нов складово-логистичен център, който този месец навършва година от откриването си.

Причината за създаването му е амбицията на българската кооперация „Панда“ не само да следва, но и да задава стандарти в логистиката на световно ниво. Първата стъпка към технологичната трансформация беше направена на 20.02.2018 г., когато българската компания се превърна в единствен собственик на търговската марка Office 1 Superstore за цял свят.

Преговорите по сделката за придобиването на правата продължиха повече от 12 месеца, а за подписването на договора от Уест Палм Бийч, Флорида, лично пристигна президентът на Office 1 Superstore International Марк Бакаш.


След това кооперация „Панда“ уверено измина пътя от Палм бийч, Маями, чак до Равно поле, където се намират едни от най-големите и модерни складове в България. 

Този на Office 1 Superstore обаче работи на изключително високо ниво, следвайки последните тенденции за технологичен прогрес и изпреварвайки конкурентите си в цяла Югоизточна Европа.

Логистичната база впечатлява не само с площта си от 8 600 квадратни метра, но и е оборудвана с най-модерната, автоматизирана и иновативна система за складиране и обработка на стока.

„За нас тази сделка е важна част от стратегията ни за развитие“, заяви председателят на кооперация „Панда“, Елка Каменова-Цанкова. „Радваме се, че за изминалите 21 години успяхме да разгърнем потенциала си и да докажем, че българска компания може да изпревари по всички показатели бизнеси от цял свят. Това ни кара да се чувстваме горди от постигнатото до тук и да гледаме с още по-голяма увереност към бъдещето.“

Инвестицията е в размер  на 7 милиона евро, сертифицирана като клас А от Българската агенция за инвестиции към Министерство на икономиката. Впечатляващата конструкция е на 22 етажа и работи с модерната австрийска автоматизирана система за складиране и обработка на поръчки OSR, при която боксовете пътуват до складовите адреси и сами носят продуктите до двамата оператори.

Освен увеличаване на продуктивността, системата гарантира и минимизиране на грешките до 0.1%, което е знак за изключителен технологически прогрес.

 

Стратегически разположена в с. Равно поле, в непосредствена близост до София, складово-логистичната база на Office 1 Superstore обработва и доставя поръчки за всички клиенти и за магазинната мрежа на компанията, обслужва електронната платформа за продажби, както и нейните B2B партньори в страната и чужбина.

В логистичната база се поддържат налични 15 000 различни артикула, което е безспорно конкурентно предимство, улесняващо бързото обслужване на клиентите.

Печатната база на Office 1 Superstore, която е част от логистичния комплекс, също предлага богато портфолио от продукти и услуги за всеки вид клиенти. Тя разполага с последно поколение дигитални машини, което е още една правилна стъпка по пътя към технологичната трансформация на Office 1 Superstore.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg