Payhawk с офис за 300 служители и нов отдел, насочен към българския пазар

1187
Payhawk с офис за 300 служители и нов отдел, насочен към българския пазар

© Payhawk

Първият български еднорог Payhawk, с оценка от 1 млрд. долара, откри нов офис за 300 служители в Полиграфия Офис Център с площ от 3500 кв. м, както и нов отдел продажби и реклама, насочени изцяло към българския пазар, съобщават от компанията. 
 
Основаната през 2018 г. компания ще продължи да помещава 100% от своя иновативен хъб и развойна дейност в България. За изминалата година към екипа на компанията са се присъединили 181 служители, разпределени в 8 офиса в Европа и САЩ. В началото на новата година Payhawk обяви допълнителни 120 работни места, от които 65 ще са базирани в София. 
 
Една от целите на новия офис е подпомагането на стартъп екосистемата в България посредством организирането на събития, насърчаващи иновациите, предприемачество и развиването на нови технологии.
 
Инвестицията в привличането и задържането на най-добре квалифицираните кадри от цял свят към България е основна политика на компанията. Затова заедно с новия офис в София, Payhawk разширява и пакета придобивки за всичките си служители, като предоставя месечен бюджет за транспорт, две седмици в годината работа от всяка точка на света, четири дни в месеца работа от вкъщи, една седмица работа от друг офис на Payhawk и 30 дни платен отпуск за всички служители глобално. 
 
Фокус към българският пазар
 
В плановете за развитие през 2023 г. е заложено Payhawk да създаде нов отдел продажби и реклама, насочен към българския пазар. Платформата на Payhawk вече работи на български език и през следващите няколко месеца ще обяви нов уебсайт насочен към местния пазар. Една от отворените и изключително важни позиции в компанията е Маркетинг Директор за България.
 
Payhawk е финансова платформа, която комбинира управлението на разходи, плащания и обработка на фактури в един интегриран процес, който улеснява и оптимизира работата на финансовите екипи. Финтех компанията е със седалище в Лондон и е основана през 2018 г. от Христо Борисов, Бойко Караджов и Константин Дженгозов. 
 
У нас Payhawk партнира с едни от най-иновативните компании в своите сектори като Speedy, Discordia, NIK Electronics, Transpress, Chaos Group, Ampeco, Quantive (GtmHub), Hyperscience и др.
 
Работата с български компании винаги е била важна за нас. През 2022 г. успяхме да направим необходимите инвестиции в партньорство с Пейнетикс, за да предоставим платежни сметки (IBANs) и разплащания в лева към вече съществуващите ни карти, казва Христо Борисов, съосновател и изпълнителен директор на Payhawk.
 
В комбинация към предлаганите от компанията карти и сметки в 32 държави и валути от EUR, USD, RON, BGN и GBP, компаниите с дружества в чужбина могат да използват една система за всичките си фирмени разходи на глобално ниво.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg