Печалбата на Корадо България с ръст от 21% към 31 март

1531
Печалбата на Корадо България с ръст от 21% към 31 март

© Корадо България

Българският производител на радиатори “КОРАДО-България” АД приключи първото тримесечие на тази година с отлични икономически показатели – в сравнение със същия период на 2017 г., печалбата преди данъчно облагане нарастна с над 20%, до 1.638 млн. лв., а приходите – с 10%, до 10.6 млн. лв. 

От компанията обявиха своето удовлетворение от тези резултати, постигнати въпреки увеличението на цените на стоманата и спада на продажбите на единица продукция, в сравнение с най-силното в историята на дружеството по продажба на единица продукция първо тримесечие на миналата година.

“Това стана възможно благодарение на адекватната продажна цена и продуктовия микс, реализиран на пазара”, коментира главният изпълнителен директор на чешката КОРАДО Груп Войтех Чамек.

Българското дружество вече 20 г. е част от групата, която е 5-ият най-голям производител в света на стоманени панелни радиатори.


След по-малко от месец - на 23 май т.г., Общото събрание на “КОРАДО-България” предстои да вземе решение във връзка с разпределението на печалбата през 2017 г.

Нетната печалба на дружеството тогава достигна 4.778 млн. лв., като 72% от нея – 3.424 млн. лв., ще бъде предложена на акционерите като дивидент.

Това е 0.26 лева на акция - точно толкова, колкото бе и за предходната 2016 г. Ако се отчете увеличението на акционерния капитал през август 2017 г. обаче, разпределеният дивидент е с 50% повече.

Общото събрание предстои да гласува и по още един важен въпрос, а именно да включи в Устава на дружеството възможността за разпределяне на 6-месечен междинен дивидент.

От началото на 2018 г. книжата на Корадо-България поскъпват с 15.33 на сто, до 7.90 лв. за брой.

* Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg