5 промени, които очакват Siri в iOS 11

2862
5 промени, които очакват Siri в iOS 11

© pixabay.com

Новата операционна система iOS 11, която Apple демонстрира в хода на конференцията WWDC 2017, подготвя за феновете на продуктите на компанията ред ноновъведения и промени на вече обичайни функции.

Значителна част от преобразуванията касаят Siri. Както уверяват разработчиците, тази есен тя ще стане по-умна и сговорчива.

Персонални препоръки


С излизането на iOS 11, Siri ще може да проследява предпочитанията ви, ще ги отчита при търсене. Освен това асистентът ще препоръчва интересни материали в приложението „Новости“ или ще разширява собствения си лексикон на базата на прочетени от вас статии.

Първоначално нововъведението ще бъде достъпно само за native приложения, но е напълно възможно в бъдеще да бъде налице и за странични разработчици.

Вграден превод

Сега вече няма да е необходимо да задействате услугите на странични превеждащи програми, когато боравите с фрази на чужд език. Дайте тази задача на Siri и той ще се справи с лекота с нея.

За момента асистентът поддържа превод от английски на китайски, немски, италиански, френски и испански.

Дълбока интеграция с приложенията

Apple е разширила възможностите за набор от инструменти SiriKit, за да може страничните разработчици да интегрират асистента в своите приложения.

В хода на презентацията бе заявено, че в бъдеще Siri ще може не само да осъществява междубанкови преводи, но и ще създава бележки, самостоятелно ще генерира QR кодове и ще изпълнява много задачи, които по-рано не са били достъпни.

Започна разработването на Galaxy S9Samsung Electronics вече пристъпи към разработването на своя нов флагмански смартфон - Samsung Galaxy S9

По-естествен глас

Siri ще обогатява своя речник. Освен това ще стане по-услужлив и по-остроумен. Ще може да блесне с изчезнал роботизиран акцент, отделяйки основните думи в речта си интонационно.

Печатно въвеждане

Това нововъведение се чакаше от 6 години. До излизането на iOS Apple позволяваше само редактиране на собствените думи, които невярно са разпознати от Siri. Отскоро асистентът може не само да разпознава реч, но и печатни символи.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg