7 фрази, които крещят, че ви липсва увереност

5746
7 фрази, които крещят, че ви липсва увереност

© pixabay.com

"Не съм сигурен дали имате време да прочетете тази статия, съжалявам, ако ви разсейвам от нещо важно. Наистина, не обичам, когато ви преча – просто си мислех, че може би това би ви заинтригувало. Дали сте съгласни да...."

Ако говорите така, то вие определено не сте уверени в себе си.

Щом искате другите вярват във вас, трябва и самите вие да вярвате в себе си. Думите, които подбирате, са важни, когато искате да излъчвате увереност. Никога не подценявайте силата им.

Предлагаме ви 7 фрази, които крещят, че ви липсва увереност.

1. Мразя да ви притеснявам, но...

Не обичате да притеснявате някого, когато нещо е толкова важно, че не можете да отложите съобщаването му. Това, което мразите всъщност, е дискомфортът, че трябва да съобщите каквото и да било и ви тревожи отговорът насреща.

Тази фраза поставя човека пред вас в ситуация на пълен контрол. Тя отнема вашата сила. Ако не сте уверени, че сега е подходящият момент, просто кажете: "Когато имате минутка, искам да обсъдя нещо с вас“.

2. Съжалявам

Силните и уверени в себе си хора имат волята да признаят, че са сгрешили. След това поднасят своите извинения. Слабите хора използват думи - като съжалявам.

3. Разтревожен съм

Хората, които не са уверени, използват тези думи, просто защото се тревожат прекалено много. Те изразяват своя страх и негативна настройка. Освен това показват, че не търсят решение на проблема.

Помислете пак, преди да съобщите нещо на някого. Ако ситуацията е критична, просто кажете "Загрижен съм..." Спестете си изразяването на тревожност.

4. Ще го направя

Успешните хора пристъпват напред и действат. Когато сте доброволец, независимо дали става дума за правене на кафе, изпълнение на работна задача или принтиране на документи на колега, вие се поставяте в ситуация на обслужващ персонал.

Бъдете екипен играч, но не вдигайте ръка всеки път.

5. Аз просто...

Всеки път щом кажете това, вие изразявате вътрешната си колебливост.

„Аз просто имам нужда от минута внимание“

„Аз просто си мислех....“

„Аз просто имам една идея, но...“

Ако имате предложение, изразете го уверено. Спрете да се подценявате.

6. Ако не е проблем, бихте ли...

Искането на разрешение, за да изразите това, което сте си наумили, автоматично понижава важността му. Няма значение какво ще изречете!

Бъдете по-уверени. Не използвайте колеблив тон, дори да разговаряте с шефа.

40 силни мисли, които ни мотивират да осъществяваме целите си Знаете ли, че думите имат сила?

7. Аз вярвам, мисля, усещам, че...

Тези думи буквално разрушават образа ви на уверен човек. Подобно на думата „просто“, те крещят, че не вярвате в себе си. Оттук насетне се понижава важността на изявлението ви.

Ето как стоят нещата:

В единия случай казвате „Аз просто усещам, че това е важен проблем, който трябва да изследваме“.

Или

„Това е важен проблем, който трябва да изследваме."

Коя от тези фрази ви вдъхва увереност?

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg