Airbnb за офис площи - запознайте се с най-новия startup

2952
Airbnb за офис площи - запознайте се с най-новия startup

© Pixabay

Airbnb за офис площи. В това иска да се превърне новият startup на име Optionspace, който официално стартира дейност днес. Базираната в Берлин млада компания има проста, но ефективна идея – мрежа от офис площи, обзаведени или необзаведени, които наемателите да могат да използват за кратки периоди от време, като пакетите започват от договор за 1 месец. Optionspace вече оперира в Берлин, Мюнхен, Хамбург и Франкфурт, но плановете са за експанзия из останалите немски градове „в рамките на следващите седмици“.  

"Повечето наеми на офиси са дългосрочни и липсва гъвкавост“, казва съоснователят на startup-а и негов изпълнителен директор Мориц тен Айкелдер, който има опит като финансов мениджър на компанията за доставка на интернет Helping. “Това не е съпоставимо с бизнес плановете на повечето компании. За много от тях влизането в дългосрочни договори за наем може да създаде значителен финансов риск“, казва той.  

Берлинската компания предлага офиси, които могат да бъдат наемани гъвкаво. Това включва договори от отворен тип, но с много кратки срокове за предизвестие. Наметелите могат да имат и конкретни изисквания за офисите, броя на хората и минималния размер на помещенията. Цялата сделка се извършва онлайн, като все пак ще има възможност за срещи очи в очи.  


Силициева долина има не само в Калифорния. Ето къде са другитеВсички знаем Силициевата долина в САЩ, но знаете ли, че в света има още подобни технологични центрове

„От гледна точка на ресурсите имаме два вида клиенти: компании, които имат свободно пространство и искат да монетаризират празните стаи. Освен това работим със собственици на имоти или лица, управляващи активи, които печелят от желанието на наемателите да плащат за гъвкавост.“, казва Айкелдер.  

Бизнес моделът на берлинския startup е доста традиционен. Веднъж когато договорът за наем е подписан, компанията получава 10% от стойността на наема, който прибира собственикът на имота. Максималният срок за отдаване под наем е 12 месеца, пише techcrunch.com.

"С офертите ни за гъвкаво работно място ние се конкурираме главно с бизнес центровете и споделените места за работа. Работили сме в подобно помещение за няколко месеца, но никога не се почувствахме така, че това е истинска алтернатива на офис. Отделно от голямата цена повечето бизнес центрове и co-working места не могат да отговорят на изисканията, когато дадена компания достигне определен размер. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg